Christiania Mannskor

Christiania Mannskor består av profesjonelle sangere og ledes av dirigent Marius Skjølaas, som også startet koret i 2009.

Christiania Mannskor arbeider målbevisst for å fornye og revitalisere mannskorsangen i Norge. Koret er i nær kontakt med flere av landets ledende komponister, og ønsker å gjøre både gammelt og nytt mannskorrepertoar bedre tilgjengelig for flere, både i Oslo og nasjonalt. 

Christiania Mannskors første CD-utgivelse «Something New» ble lansert i november 2014 på plateselskapet LaWo Classics. Innspillingen er den første i en serie på fire og består av verker av norske komponister skrevet de siste 20 årene. Ingenting av materialet er tidligere utgitt, og slik er denne CD-en en viktig del av strategien vår om å fornye norsk mannskorsang.

 Korets andre CD «Something Blue» ble utgitt i oktober 2016. Denne utgivelsen består av kjente og mindre kjente verker fra norske mannskors gullalder og sammen med CD-en utgav Christiania Mannskor i samarbeid med Norsk Musikforlag et notehefte med tittelen «Christiania Mannskors Blåbok» med musikken fra CD-en.

 

Foto: Erlend Berge

 

 

Lørdag 25/9  | 18.00 |  Johanneskirken  | 250/150 

Christiania Mannskor

Christiania Mannskor, landets eneste profesjonelle mannskor, med eksklusiv konsert i Johanneskirken i Bergen.