Lørdag 25/9
18.00
Johanneskirken
Kr 250/150

Christiania Mannskor

Christiania Mannskor, landets eneste profesjonelle mannskor, med eksklusiv konsert i Johanneskirken i Bergen.

Christiania Mannskor består av profesjonelle sangere, og ble startet av dirigent Marius Skjølaas i 2009. Koret arbeider målbevisst for å fornye og revitalisere mannskorsangen i Norge, og ønsker å gjøre både gammelt og nytt repertoar for mannskor bedre til-gjengelig for flere.

Christiania Mannskors første plateutgivelse «Something New» kom i 2014. Innspillingen er den første i en serie på fire og består av verker av norske komponister skrevet de siste 20 årene. Ingenting av materialet er tidligere utgitt, og slik er denne innspillingen en viktig del av strategien om å fornye norsk mannskorsang.

Korets andre plate «Something Blue» ble utgitt i 2016, sammen med noteheftet «Christiania Mannskors Blåbok». Utgivelsen består av både kjente og ukjente verker fra norske mannskor sin gullalder.

På konsertprogrammet i Johanneskirken står en urfremføring av Kjell Mørk Karlsen, verk av Grieg, Irgens Jensen og Kjell Habbestad, samt internasjonale toner fra Poulenc og Vaughan Williams.

Christiania Mannskor holder også seminar for Bergen mannskor og Follesø mannskor, og disse deltar på deler av konserten.