Benny Borg

Benny Borg kom til Norge fra Sverige i 1968 med bandet Nilsmen. Han ga ut flere populære album sammen med Kirsti Sparboe på 70-tallet, blant annet «Balladen om Morgan Kane», dette er den første låten som toppet Norsktoppen. Han ble også tildelt Spellemannprisen for denne LP-en.

«En spennende dag for Josefine» og «Den store dagen» herjet både Norsktoppen og salgslistene da de kom, og er i dag en høyt skattet del av den norske kulturarven.  

Hans samarbeid med Grethe Kausland og Dizzie Tunes ble store suksesser, og det var i sistnevntes revyer at Borg gjorde sin klassiske imitasjon av Elvis Presley, en imitasjon han siden har gjort mer enn 3000 ganger. 

I 1982 slapp Bjøro Håland sin signaturlåt, «I Love Norwegian Country», ført i pennen av Benny Borg.

På midten av 1990-tallet forlot han Dizzie Tunes og på begynnelsen av 2000-tallet begynte han med egne konsert biografiske soloforestillingen som Elvis, Cornelis, Johnny Cash og Evert Taube. 

I 2016 gjorde han et spektakulært comeback på platemarkedet med «Den største reisen», til høye salgstall og massiv hyllest fra kritikerne. I kjølvannet av dette deltok han på TV2-programmet Hver gang vi møtes, hvor hans «God morgen, min kjære» ble den mest sette videoen fra programserien noensinne, uansett sesong.

I høst satt han opp en musikalsk forestilling «Da og Nå» basert på sitt eget liv -som fikk terningkast 5 i VG. For første gang skal han være seg selv 100% på scenen, og ikke «gjemme» seg bak Dizzie Tunes eller andre karakterer, som Elvis, Cornelis, Johnny Cash eller Evert Taube. «Den største reisen» ga Benny Borg mot til å være Benny Borg igjen.

Det kommer nytt album før jul! Tematisk er det kommende albumet en naturlig fortsettelse på det forrige, som var sterkt preget av at han nettopp hadde mistet sin kone gjennom en årrekke, Liv. Arbeidstittelen på plata er «En dag på jorden», og handler om veien videre. Ut av sorgen. Om alle de nye dagene som kommer. 

«Jeg har sydd sammen livet mitt igjen sting for sting«, synger han i låten som er gravitasjonspunktet på platen, «Sting for sting».

Fredag 24/9  | 20.00 |  Johanneskirken   | 300/150 

Erik Bye – av og med Benny Borg

Benny Borg er Norges suverene ener på biografiske forestillinger. Nå gir han oss historien om Erik Bye, basert på boken «Erik Bye» av Asbjørn Bakke.