Torsdag 23/9
21.00
Bergen domkirke
Kr 250/150

Få billetter igjen!

Iver Kleive

Iver Kleive er omtalt som en legende i norsk musikkliv og en døråpner til kirkemusikkens rikdommer. Kleive har vært mentor og støttespiller for utallige artister, og arbeidet som korleder og dirigent, komponist og plateartist. Han ble for sin innsats for norsk musikkliv utnevnt til ridder av første klasse av den Kongelige Norske St. Olavs Orden, av H.M. Kong Harald.

Iver Kleive har utenom sitt virke som -organist, drevet et allsidig musikalsk arbeid. Fra 1972 og frem til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør. Kleive har sittet i juryen ved flere Spellemannpris-utdelinger. Han har gjort en vesentlig innsats for at vår folkelige musikktradisjon har kommet frem i lyset. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.

På konserten, som Kleive har kalt Bridge Over Troubled Water, vil han fremføre et utvalg fra sitt rikholdige repertoar, tilpasset det mektige Riegerorgelet og Domkirkens storslagne akustikk. Vi får høre musikk av bl.a. Bach, Messiaen, Reger, og Bergens egen Ruth -Bakke.

 

Foto: Per Ole Hagen