Torsdag 23/9
19.00
Mariakirken
Fri entré

Berikelse med Bach  

Orgelet i gudstjenesten

Foredrag ved Torkil Baden om Bachs frodige liv og musikk.

I den nye boken Bach og hans orgelunivers formidler forfatter Torkil Baden historien om den allsidige Johann Sebastian Bach og hans familie, i musikk, tekst og bilder.

Mange av Bachs orgelverker er knyttet til salmer vi finner i Norsk salmebok. Bach fargelegger tekstene i et stort utvalg koral-harmoniseringer, med slående musikalske virkemidler. Torkil Baden ønsker gjennom boken å belyse at den norske, ordrike guds-tjenesten bør åpnes mer for vår rike musikktradisjon.

Torkil Baden har arbeidet som kirkemusiker og vært førstelektor ved Kunst-høgskolen i Oslo. Som musikkjournalist og -kritiker i NRK gjennom tretti år hadde han kirkemusikk som spesialfelt. Bach og hans orgelunivers er Badens tiende bok om musikk og kulturhistorie.

Karstein Askeland er kantor i Mariakirken, jobber jevnlig som orgelkonsulent og kon-serterer i inn- og utland. Askeland vil fremføre et utvalg av Bachs verker på Mariakirkens Weimbs-orgel. Frie og koralbundne verk fra Bachs unike samlinger får følge av forsamlingens allsang fra norsk salmebok.

Torkil Baden – foredrag
Karstein Askeland
– orgel
Allsang!

(Trykk på bildet for å lese mer)