Wenche Strømdahl

Wenche Strømdahl (1954) er født og oppvokst i Rødøy i Nordland. Hun har sin utdannelse fra blant annet UiO (Litteraturvitenskap) og Statens Teaterhøgskole. Hun har vært faste ansatt ved Teater Ibsen, Hålogaland Teater og Trøndelag Teater og har gjestet de fleste teatre i Norge med egeninitierte forestillinger, som: Hamsun i ord og toner, av Wenche Strømdahl, 1989, Berre kjærleik og død av Ingar Sletten Kolloen, 2000 og Min största smärtas barn av Wenche Strømdahl, 2008. 

Blant roller hun har spilt: Solveig og Ingrid i Peer Gynt, Frøken Julie av Strindberg. Dorothy i Trollmannen fra Oz. Lykkelige Dager og Sluttspill av Beckett. Bedrag av Harold Pinter. Kvitugla i Medmenneske av Olav Duun.

Strømdahl er også aktiv som underviser og foredragsholder og er mye brukt som oppleser ved viktige nasjonale begivenheter, som f.eks Signingsjubileet for Kongeparet, 2016, Nidarosdomen og Nasjonal Festgudstjeneste, 17.mai, Nidarosdomen, 2020.

Hun har 2 voksne barn, 2 barnebarn og tilbringer hver sommer på hytta ved slektsgården i Rødøy.

 

Foto: Terje Visnes/Trøndelag Teater

Fredag 24/9  |  18.00  |  Bergen domkirke  | 200/100 

Dømt til evig fortapelse

Du er fanget i Djevelens listige garn!
Dette var beskjeden 18 år gamle Wenche Strømdahl fikk da hun ville bli skuespiller. Over 40 år senere har fordømmelsen blitt til en personlig beretning om hvor mye det koster å ta egne valg.