Edvard Grieg Vokalensemble

Det norske vokalensemblet Edvard Grieg Vokalensemble er grunnlagt og basert i Bergen, som residens a cappella ensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Ensemblets repertoar spenner på tvers av genrene, og sangerne er ofte å høre sammen med Bergen Filharmoniske orkester og som kjerne i koret ved Bergen Nasjonale Operas oppsettinger.

Gjennom mer enn femti årlige opptredener i Norge og i utlandet har ensemblet oppnådd status som ledende åttestemt a cappella ensemble. En rekke verk og arrangementer er tilegnet dem, inkludert et åtte stemt arrangement av Holberg Suiten av Jonathan Rathbone, og en vakker komposisjon av david lang til Aa. O. Vinjes tekst Våren.

I 2019 utkom Edvard Grieg Vokalensembles første a cappella cd Edvard Grieg Kor sings Grieg på Chandons forlag. I 2017 medvirket ensemblet på Bergen Filharmoniske Orkesters Grammynominerte innspilling av Janáček’s Glagolitic Mass. Høydepunkter fra tidligere sesonger inkluderer flere konserter sammen med VOCES8, Bach kantater dirigert av Paul Agnew, Schoenbergs Gurre-Lieder med Berliner Philharmoniker dirigert av Sir Simon Rattle, og Brittens Peter Grimes med Bergen Filhamoniske orkester og Edward Gardner på the Edinburgh Festival i London Festival Hall.

Nylige forestillinger inkluderer Vaughan-Williams ‘Serenade to Music og Rossinis Petite Messe Solennelle dirigert av Edward Gardner.

I 2022 begynner ensemblet et fire års residency ved Royal Northern College of Music, Manchester.

Edvard Grieg Korene

Ensemblet har utviklet et omfattende utviklings og utdannings program dedikert til utviklingen av unge sangere. Programmet inkluderer 7 barnekor i Bergen, med sangere i alderen 6-16 år og Edvard Grieg Ungdomskor (16-26 år). Korenes allsidige virksomhet spenner over opera, orkester- og a cappella fremføringer og kan til og med skilte med å ha medvirket i en konsert sammen med the Rolling Stones.

Foto: Jan Henning Aase, Studio1 Fotografene

søndag 26/9  | 15.00  |  Mariakirken  |  200/100 

All Saints

Edvard Grieg Vokalensemble
Byens profesjonelle vokalensemble med urfremføringer om kirkemusikkens skytshelgen Sankta Cecilia og andre helgener.