Fredag 22/9
23.00–02.00
Nykirken
Gratis 

Påfølgende morgenyoga og frokost kl. 07.00 neste morgen.

Overnatting i kirkerommet for dem som ønsker det!

 

YOGANATT I NYKIRKEN

Hva skjer med oss hvis vi tar i bruk kroppen på en annen måte enn å sitte i en kirkebenk når vi er i Guds hus?

Dette vil vi utforske når vi inviterer til yoganatt i Nykirken. Vi skal legge ut våre yogamatter under kirkens hvelv og la oss føre med inn i ord og bevegelser der våre kropper og sinn kan falle til ro.

Sentrumsprest Beate Iren Lerdahl innleder hver time med en kort refleksjon, deretter blir det yoga og stillhet i 40 min, ledet av yogainstruktør Margunn Aguilar, før det hele avrundes med musikk. Dette gjentas tre ganger. De innledende ord og refleksjoner vil være knyttet til temaet «Himmel». Musikken vil også knytte an til dette temaet. Den første økten vil det være korsang fra galleriet med sangere fra Bergen domkor. Resten av natten er det jazzpianist Carsten Dyngeland i samspill med saksofon som spiller.

Det kreves ingen forkunnskaper for å være med på dette – ei heller spør vi om tro, men du må ta med egen yogamatte – og teppe/sovepose, hvis du vil overnatte. 

Vi begynner kl. 23.00 og avslutter kl. 02.00. De som ønsker å overnatte i kirkerommet, er velkommen til det. Kl. 07.00 vekkes vi med morgenyoga – før det hele avsluttes med frokost. Det er selvsagt også mulig å komme kl. 07 og bare være med på morgenyoga og frokost – for de som kun ønsker det.

Dette blir en helt unik opplevelse av samspill mellom kropp og sjel og sinn! Hør hva en tidligere deltaker sier om et liknende arrangement: «Har gått mye på gudstjeneste tidligere i mitt liv. Men dette er unikt. Ekte, sant, rom for kroppen. Raust og rikt og verdig. Takk!»

Hjertelig velkommen!

Arrangeres i samarbeid med Bergen domkirke menighet og Kirkelig dialogsenter i Bergen. 

Hele arrangementet er gratis.