Lørdag 23/9
12.00
Grieghallens Foajé
Kr 50

Verdens største babysang!

Med musikere fra BFO i Grieghallens Foaje

Babysang er som musikalsk tran for kropp og følelser, der barn og foreldre blir stimulert på en unik måte. Kultur er et enestående verktøy i utviklingen av individ og samfunn, og babysang er noe av det sterkeste og vakreste. Babysangen styrker barnets utvikling, og legger til rette for sterke bånd mellom barn og foreldre i åpne og inkluderende fellesskap.

Den 23. september lager Autunnalen og Bergen filharmoniske orkester verdens største babysang. 200 babyer samles til en halvtimes kulturell boble i foajeen i Grieghallen. 

Prosjektet ledes av Eirik Breivik Minde. Han er kantor og jazzpianist, og har drevet med kultur for barn hele livet. Med seg har han Åslaug Melø, trosopplæringsansvarlig i Bergen domkirke menighet. Åslaug og Eirik har babysang sammen hver uke i Nykirken på Nordnes.

«Deltagelse på babysang vil ganske enkelt gi bedre liv og økt mulighet for best mulig utvikling, langt utover det musikalske. Påstanden er basert på egne observasjoner og erfaringer over mange år, og i eksisterende forskning. Men det er ingen tvil om at vi trenger mer forskning på babysang.» sier Minde.

De siste årene har det blitt større fokus på kulturens positive effekt i menneskers liv, både forebyggende og som terapi. I 2019 bekreftet WHO dette: «Rapporten finner bevis på kulturens evne til å fremme god helse og forebygging av en rekke mentale og fysiske helsetilstander, samt behandling eller håndtering av akutte og kroniske tilstander som oppstår i hele livsløpet.»

Prosjektet er åpent for alle, uavhengig av religiøs tilhørighet eller overbevisning.