Fredag 22/9
19.00
Bergen domkirke
Kr 300/200

Psalms, Sinfonies and Slow Air

Steven Devine, Barokkanerne og Edvard Grieg Vokalensemble

Å være musiker og komponist på 1720-tallet betydde vanligvis å være tilknyttet kirken, teateret, en adelig familie eller et hoff. Dette påvirket selvsagt musikken som ble skapt. På denne konserten får vi høre teaterovertyrer eller sinfonier som de også var kjent som, kontrastert av salmekomposisjoner av Zelenka, Telemann og et tidlig verk av Händel. I tillegg får vi høre musikk av to mindre kjente medlemmer av Bach-familien, som åpenbart var interessante nok til at det mest kjente familiemedlemmet, Johann Sebastian, sørget for at notene ble kopiert og brukt.

Steven Divine har en travel karriere som ensembleleder og tangentspiller. Han leder og spiller med Orchestra of the Age of Enlightenment, The Gonzaga Band, The Mozartists og opptrer regelmessig med mange andre grupper rundt om i Europa. Han har spilt inn over 30 CD’er med forskjellige utøvere og gjort seks soloinnspillinger. Innspillingen av Bach Goldberg Variations (Chandos records) har fått svært rosende omtale, blant annet i Gramophone som beskriver den som «blant de beste». De komplette cembaloverkene til Rameau (Resonus) har mottatt femstjerners anmeldelser fra BBC Music Magazine.

Fra januar 2018 har Barokkanerne og Norsk Barokkorkester slått seg sammen for å danne Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble). Begge ensemblene ble grunnlagt på slutten av 1980-tallet som de aller første selvstendige profesjonelle barokkorkestrene på originalinstrumenter i Skandinavia. 

Edvard Grieg Vokalensemble er et av Norges ledende vokalensembler, og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse. EGV er basert i Bergen og har siden 2013 vært residensensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. 

Program:

G P Telemann (1681 – 1767)
Ouverture in B minor (Overture) TWV 55:h2
Ach Herr, strafe mich nicht TWV 7:3

N Porpora (1686 – 1768)
Ouverture to Agrippina

J D Zelenka (1679 – 1745)
Confitebor tibi Domine, ZWV 100

J L Bach(1677 – 1731)
Unsere Trübsaldie zeitlich und leicht ist JLB 33

J B Bach (1676 – 1749)
Air-Lentement from Overture in D major

G F Handel (1685 – 1756)
Nisi Dominus HWV 238

Arrangeres i samarbeid med Edvard Grieg Korene og Barokkanerne.

 

 

Barokkanerne

Edvard Grieg Vokalensemble