Torsdag 21/9

18.00
Jazzmesse med Carsten Dyngeland, Jan Kåre Hystad og Krupka Trio

19.30
Konsert med Krupka Trio

Nykirken

Gratis 

Krupka og Dyngeland

Jazzmesse

En gang i måneden gis hverdagsmessen i Nykirken (torsdager kl 18) et jazz/folketone-preg.

     

Jazzkantor Carsten Dyngeland, klaver, har med seg Jan Kåre Hystad på saksofon. Musikerne preger messen med lyriske, melodiøse improvisasjoner både til forspill, mellomspill og salmer. Begge har allsidig bakgrunn fra jazzliv fra tidlig 80-tallet, med Nattjazzjobber, klubb- og konsertaktivitet i stor genrebredde. Jan Kåre har vært ansatt  på DNS siden 80-tallet, og i de senere år vært kapellmester på DNS. Begge har CD-utgivelser med egne band.

For anledningen, bidrar også Krupka Trio på denne jazzmessen i Autunnale-uken.

Konsert med Krupka Trio

Krupka Trio spiller melodisk, tonal og improvisert jazz, med utgangspunkt i den norske salmeskatten. Ulf Krupka arbeider som organist i Kvam, og har lang fartstid som kantor bl.a fra Ishavskatedralen i Tromsø. Sammen med Line Falkenberg på saxofoner og Tine Asmundsen på kontrabass, har han siden 2010 holdt jevnlige konserter på jazz- og kirkemusikkfestivaler i inn og utland. Krupka Trio har gitt ut to album: «Salmer i jazzdrakt» volume 1 (Hazeljazz 2014) og «Hymns in a Jazzmood» volume 2 (Losen Records 2018).                   

Den kunstneriske ambisjon er å utforske dybden og rikdommen i vår salmetradisjon og gi den ny aktualitet for et publikum i det 20. århundre. Våre norske salmer er skjulte perler som kan skinne på nytt når man setter dem inn i ny musikalsk kontekst.

«Kultivert, ukunstig musikk, full av mild glede og tillit» (Jazzpodium 2/19)

«Mye er veldig interessant og de tre har funnet sammen i et felles tonespråk som er sjeldent» (Tor Hammerø, 2014)