Tirsdag 19/9
18.00
Johanneskirken
Gratis 

Intro: Himmel og hav

Kulturhistorisk aften, et samarbeid mellom Johanneskirkens kirkekomite og Sydneshalvøyen kulturhistoriske lag.

Velkommen til en kveld med både engasjerende lokalhistorie, nydelig musikk, sterk høytlesning og tankevekkende refleksjoner. Under overskriften «Himmel og hav» ønsker vi å øke kunnskapen om både liv og tro i vår nære fortid, skape rom for ettertanke og servere noen kunstneriske godbiter i høstkvelden.

Bidragsytere er:

Kvelden ledes av Helene Vassbotn Leirvik, (frivillig medarbeider i Johanneskirken, medlem av kirkekomiteen, og journalist i NRK)

Lesninger ved Sverre Røssummoen, (Frivillig medarbeider i Johannes / med en lang karriere som skuespiller bak seg (Tidligere på DNS, nå pensjonert)

Musikk ved Carsten Dyngeland (Mangeårig organist og  jazzmusiker, han er i høst organist i Johanneskirken)

Historisk presentasjon av sjøfart og sjøliv i Bergen, og hvordan det har preget bydelen: 

Frilansjournalist, minnesamler og forteller Bjørn EnesBakgrunn fra industri og journalistikk/muntlig historie. Prosjektleder for innsamling av muntlig kildemateriale om nyere sjøfartshistorie i Bergen, et samarbeidsprosjekt mellom Memoar, Bergen Skipperforening og Bergens Sjøfartsmuseum. 

Refleksjoner rundt bruken av havet og himmelen i Bibelfortellinger, salmer og kirkekunst: organist Carsten Dyngeland og prest Anna Bæckström Hovda