Visuelt flygel

Denne kvelden kombineres klassisk pianomusikk med hardingfele og videokunst. Velkommen til en konsert litt utenom det vanlige!

Videokunstner Juan Qin, sier selv om det å kombinere musikk med et visuelt uttrykk:

Jeg har alltid opplevd en spennende og inspirerende kobling mellom musikk og det visuelle. Begge rører ved følelser, minner og fantasien. Lyd er for meg et usynlig, men likevel taktilt språk som setter fantasien fri, bryter ned kulturelle barrierer og berører de menneskelige følelsene. Lyder flyter grenseløst gjennom tid og rom. De overfører, transformerer og blir til visuelt innhold i hodet mitt. Noen ganger fremkaller lyden en konkret farge med utflytende konturer, langsomme og bevegelige, noen ganger blir det til spretne objekter som beveger seg fritt i rommet, noen ganger forblir de rolige og luftige og noen ganger er det mørkt, dypt og endeløst.

De klassiske klaververkene som får en visuell fortolkning er César Francks sakrale og høystemte Preludium, koral og fuge, J. S. Bachs lekne Franske suite i G-dur og verker av Arvo Pärt. I tillegg vil festivalmusiker Nils Økland improvisere og spille sine egne solostykker på hardingfele.

Knut Christian Jansson – flygel
Nils Økland – feler
Juan Qin – videokunstner

 

Fredag 23/9
18.00
Johanneskirken
Kr 250/150