Let there be light
NyNorsk Messingkvintett

Urfremføring!

Bli med på en spektakulær reise tilbake til universets skapelse. Med lysdesign, video, akustisk messingklang og lydopptak fra blant annet Vela-pulsaren og Cassini-sonden gjenskapes the Big Bang og vi tas med inn i et mørklagt univers, der bare «universets akkord» (Mark Whittle, Virginia Uni., USA) henger igjen som en gjenklang av skapelsen. Gradvis oppstår det lys gjennom dannelsen av de første stjernene.

Forestillingen varer i ca. 45 minutter og passer for voksne, ungdom og barn fra 6 år og oppover.

Program:

Marcus Davidson: Let there be light (WP)
Tyler Futrell: Messier V (2011)

NyNorsk Messingkvintett:

Jørgen Arnesen, trompet
Ingrid Eliassen, trompet
Nora Hannisdal, horn
Ingebjørg Bruket, trombone
Berger Iver Færder, tuba

Evelina Dembacke, lys-/videodesign

NyNorsk Messingkvintett

Gjennom å kombinere samtidsmusikk med scenekunst og litteratur har NyNorsk Messingkvintett skapt et repertoar med et helt særegent uttrykk. Ensemblet har gjort seg bemerket med 37 urfremføringer siden 2016, og ble for sin innsats for norsk samtidsmusikk tildelt prisen som Årets Utøver 2021 av Norsk Komponistforening. Ensemblet har utviklet konsertopplevelser for mange ulike publikumsgrupper, og har også holdt masterclasser ved høyere musikkutdanningsinstitusjoner i Norge og Baltikum. Det kritikerroste debutalbumet Hornflowers, med musikk av Nils Henrik Asheim, ble utgitt på LAWO Classics i juni 2021.

Torsdag 22/9
18.00
Johanneskirken
Kr 200/100
Familiepris kr 200

Arrangeres i samarbeid med:

Avgarde

Avgarde er konsertserien av og for komponister i Bergen og omegn! Avgarde ønsker å sikre et levende miljø for komponering i Bergen, og introdusere publikum for ny og spennende musikk som skrives på vestlandet i dag.

Ny Norsk Messingkvintett

Støttet av: