Kjell Mørk Karlsen
75 år

Komponisten Kjell Mørk Karlsen (f. 1947) er en ruvende skikkelse innen norsk kirkemusikk. I en mannsalder har han komponert små og store verker for kor og orgel. Flere av disse verkene har blitt urfremført nettopp i Bergen domkirke, og Karlsens musikk har hatt en viktig plass i Bergens

kirkemusikalske historie. De tre verkene på kveldens program er fra tre ulike perioder.

Orgelmesse over gregorianske melodier er et 5-satsig verk som på forskjellig vis bearbeider ulike gregorianske melodier. Hoveddelen av verket ble skrevet til Musica Sacras 25-årsjubileum i 1977.

Sonata «Daughter of Jephthah» for solo cello er basert på en konsert for cello og orkester, urfremført av Frida Fredrikke Waaler Wær-vågen i 2007. I sonaten bearbeides store deler av det musikalske materialet fra cellokonserten.

Orgelverket Kristusmeditasjoner ble komponert til innvielsen av Rieger-orgelet i Bergen domkirke i september 1997, på bestilling av daværende domkantor Magnar Mangersnes.

Vi feirer i år både komponistens 75-års-jubileum og orgelets 25-årsjubileum, og det er derfor naturlig å fremføre nettopp dette verket her.

Torsdag 22/9
19.30
Bergen domkirke
Kr 200/100