Vesper – Bergen Domkor

Åpningskonsert

Bergen Domkor ser frem til å åpne Autunnalen med dette fantastiske korverket.

Sergej Rachmaninovs storslagne verk for acapella kor ble komponert på under to uker vinteren 1915. Vesper eller på engelsk All-Night Vigil er beskrevet som et av de vakreste verkene fra den russisk ortodokse kirke-musikken, og dessuten som et av komponistens beste stykker, noe han selv var enig i.

Verket henter tekstene fra de ortodokse og bysantinske tidebønnene, og Rachmaninov maler dem ut med stor variasjon og inderlighet, hans umiskjennelige romantiske signatur. Hele korets register blir tatt i bruk, ikke minst med dype toner hos bassene.

Bergen Domkor er et av Norges ledende amatørkor og et kirkemusikalsk kraftsenter på Vestlandet. Med sangere, programmering og formidling av høyeste kvalitet forvalter og fornyer koret den kirkemusikalske kulturen. Koret ble etablert høsten 2009 av domkantor og dirigent Kjetil Almenning.

Simultant som denne konserten foregår i Bergen domkirke vil festivalmusiker John Derek Bishop lage en live remix av Bergen Domkor i Johannes-kirken. Valgets kvaler melder seg!

Onsdag 21/9
20.00
Bergen domkirke
Kr 250/150