Fredag 20/9
18.00
Bergen domkirke
300/200
Under 23 år gratis

Lovesongs

VALEN VOKALENSEMBLE & EDVARD GRIEG VOKALENSEMBLE, MED STRYKERE FRA STAVANGER SYMFONIORKESTER

Få temaer har oftere vært skildret i kunsten gjennom tidene enn kjærligheten. Enten det handler om kjærlighet mellom mennesker, kjærlighet mellom mennesker og guddom eller kjærlighet til naturen. Verkene som er valgt ut til denne konserten, handler om kjærligheten og om den elskede, om lidenskap og begjær, bønn og lengsel, men også svik og tapt kjærlighet. Programmet består av verker av Fartein Valen, Torbjørn Dyrud, Eric Whitacre, Ørjan Matre og Claudio Monteverdi.

Valen vokalensemble er et nytt elite-ensemble bestående av profesjonelle sangere fra Rogaland. Ensemblet har fast samarbeidsavtale med Stavanger Symfoniorkester, og er bindeleddet mellom Grieg-k-orene i Bergen og Kilden vokalensemble i Kristiansand. Kunstnerisk leder i Valen vokalensemble er Oddgeir Kjetilstad, som også er dirigent for konserten. 

Edvard Grieg Vokalensemble (EGV) er et av Norges ledende vokalensembler, og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse. EGV opptrer som åttestemt a cappella ensemble, er basert i Bergen og musikalsk leder er Paul Robinson.

  • Valen Vokalensemble
  • Edvard Grieg Vokalensemble
  • Oddgeir Kjetilstad – dirigent
  • Strykere fra Stavanger symfoniorkester

Arrangeres i samarbeid med Edvard Grieg Korene

____________________

VOCAL CONCERT IN THE CATHEDRAL

Valen Vokalensemble from Stavanger and Edvard Grieg Vokalensemble from Bergen lead us on a timeless voyage of love across the centuries, performing works by Valen, Dyrud, Whitacre, Matre, and Monteverdi. They are joined by string players from the Stavanger Symphony Orchestra.

Foto Edvard Grieg Vokalensemble: Foto: Jan Henning Aase, Studio1 Fotografene

Valen Vokalensemble

Edvard Grieg Vokalensemble