Torsdag 19/9
18.00
Nykirken
Gratis

JAZZMESSE

GUDSTJENESTE MED JANNE MARK TRIO & SIGBJØRN APELAND

    Kveldsgudstjenestene hver torsdag er Nykirkens hjerteslag, en enkel messe med vakker musikk, andakt, bønn og nattverd. En torsdag i måneden har kveldsgudstjenesten jazzpreg, og ledes til vanlig av jazzkantor Carsten Dyngeland.

    Brorson kirke i København, Danmarks eneste kirke med rytmisk musikkprofil, har vært en inspirasjon for jazzmesse-satsningen i Nykirken. Denne torsdagen under Autunnalen får vi besøk av pionerene fra Brorsonprosjektet, Janne Mark og Esben Eyermann, med sin pianist for an-ledningen, Simon Toldam. Med seg har de også vår egen Sigbjørn Apeland på trøorgel.

    Sanger og komponist Janne Mark, som også skal spille konsert med Arve Henriksen -senere denne kvelden, har etablert seg som en av de viktigste europeiske salmediktere og fellessangskomponister i sin samtid. 

    Hennes klare melodiske uttrykk er båret av ønsket om å skape musikk til felles eie og felles bruk. 

    Som Janne selv sier: Jeg er opptatt av den grenseløsheten som melodier representerer. Melodier, når de synges av flere i fellessang, overskrider grenser og skillelinjer og finner selv veiene sine ut som elver av lys.

    • Janne Mark – vokal
    • Simon Toldam – piano
    • Esben Eyermann – kontrabass
    • Sigbjørn Apeland – trøorgel

    Foto Janne Mark: Zuhal Kocan 
    Foto Sigbjørn Apeland: Magne Sandnes 

    Janne Mark

    Sigbjørn Apeland