Onsdag 18/9
19.00
Bergen domkirke
300/200
Under 23 år gratis

 

BRUCKNERS FJERDE FOR ORGEL

ÅPNINGS­KONSERT

Hansjörg Albrecht er en av få utøvere som jevnlig figurerer internasjonalt både som virtuos konsertorganist og som dirigent. I anledning Anton Bruckners 200-årsjubileum har Albrecht fullført den første komplette innspillingen av ni Brucknersymfonier, transkribert for orgel. Innspillingene er gjort på fantastiske orgler i berømte bygg som Westminster Cathedral i London, Gewandhaus i Leipzig og Musikverein i Wien, med flere. 

Anton Bruckner (1824–1896) var selv orgelvirtuos, og regnes som en av de største komponistene i siste del av 1800-tallet. De senromantiske symfoniene hans peker musikalsk langt inn i fremtiden, og hans dype religiøsitet knytter ham både til Johann Sebastian Bach på 1700-tallet og til Olivier Messiaen på 1900-tallet. 

Hansjörg Albrecht har studert Bruckners liv og musikk grundig, og er forbløffet over komponisten: «For en gal fyr han var!»

Hansjörg Albrecht har studert Bruckners liv og musikk grundig, og er forbløffet over komponisten. Se den imponerende dokumentarfilmen om Brucknerprosjektet her:

ANTON BRUCKNER: THE REALM OF SOUND

Albrechts store prosjekt Bruckner 200 er nå på internasjonal turne, med konserter i Bergen domkirke, Oslo domkirke og Stavanger konserthus. Under konserten i Bergen domkirke spiller Albrecht Symfoni nr. 4 av Bruckner og Prélude av Olivier Messiaen.

Foto: Vanessa Daly

Albrecht om Bruckners fjerde:

Albrecht om Brucknerprosjektet:

Mer om prosjektet her: BRUCKNER PROJECT