Autunnale – for tiende gang!

Kunst og musikk kan være vakker, behagelig og underholdende. Kultur-opplevelser kan være styrkende for fellesskap vi allerede er en del av, og kan være en arena for å treffe likesinnede.

Men enda viktigere er det kanskje at kunsten og kulturen fungerer som en arena som tør å utfordre, og som skaper møteplasser der samfunnets tradisjonelle skillelinjer blir mindre relevante. Derfor ønsker Bergen å være en nyskapende og vågal kulturby. En kulturby som ikke slår seg til ro med tingenes tilstand, men der kulturen er koblet på resten av samfunnet, som jo er i kontinuerlig endring. 

Med årets spennende og varierte program bidrar Bergen kirkeautunnale til å bygge den nyskapende kulturbyen, for tiende år på rad. Programmet favner bredt, fra korkonserter til kunstutstillinger, og festivalen tar opp samfunnsaktuelle tema som situasjonen i Israel og Palestina, og kirkens forhold til homofil kjærlighet. 

Jeg ser frem til en innholdsrik og interessant festival, og håper så mange som mulig får sjansen til å oppleve årets autunnale! 

Katrine Nødtvedt

 

Hilsen fra byråden

16. sep 2021