Tolvslagskonserter

Johanneskirkens klokkespill ble innviet 17. mai 2014 og er bygget av Royal Eijsbouts klokkestøperi i Asten, Nederland. Instrumentet består av 48 klokker med en totalvekt på 15 000 kilo. Den største veier 2 200 kilo, og den minste veier 8 kilo. Klokkene er dekorert med motiver fra Johanneskirkens interiør. Klokkespillet betjenes manuelt fra en spillepult i en spillekabin under klokkene. Åtte vinduer i tårnet åpnes automatisk slik at instrumentet kan klinge fritt. Avtroppende kantor i Johanneskirken, Asbjørn Myksvoll stod i bresjen for å få klokkespillet i Johanneskirkens tårn realisert.

 

Laura Marie Rueslåtten (1984) er utdannet klokkenist i den 7-årige Solistklassen ved Den skandinaviske klokkenistskole i Løgumkloster i Sønderjylland, Danmark. Hun er klokkenist ved Oslo Rådhus og Uranienborg kirke. Rueslåtten har klassisk bakgrunn, men har samtidsmusikk og eksperimentelle konserter som hovedfokus. Hun komponerer synestesibasert 3D-lyd i forbindelse med performance og scenekunst, og spiller i ensemblet The Touchables og i ulike samarbeid innenfor klassisk gitar, elektronisk musikk, jazz og folkemusikk.

 

Hun vil spille tre ulike programmer på omlag 30 minutter hver, disse tre dagene, som viser ulike stilarter for dette spesielle instrumentet.

Musikken kan nytes både inne i kirken, eller ute i Bergens gater, om været tilsier det!

(PS: Endring i forhold til det trykte programmet, da Asbjørn Myksvoll har meldt avbud.)

 

Festival for kirkekunst og musikk